SEMNE CA NU AVETI SUFICIENTA VITAMINA B6

Impactul asupra intregului organism.
Vitamina B6 are mai multe functii. Ea afecteaza starea de spirit, apetitul, somnul si gandirea. Avem nevoie de ea pentru a combate infectiile, pentru a transforma alimentele in energie si pentru a ajuta sangele sa transporte oxigen in toate colturile corpului.

Lipsa de Energie.
Daca corpul nostru are un nivel scazut de Vitamina B6 acest lucru poate determina o anemie, care conduce la prea putine celule rosii in sange. Asta ne face sa ne simtim obositi si slabiti. Anemia poate proveni si din faptul ca nu avem suficient fier in corp. La acest lucru pot contribui si lipsa altor vitamine, cum ar fi: B12 si Acidul folic.

Eruptii cutanate.
Semnele ca ne lipseste Vitamina B6 pot aparea pe pielea noastra, corpul trecand prin schimbari chimice. Aceasta duce cel mai adesea la o eruptie solzoasa, mancarime, de obicei pe fata, numita dermatita seboreica. Eruptia poate deveni din ce in ce mai evidenta cu timpul, iar daca exista o lipsa minora, simptomele ar putea dura luni sau ani pana sa apara.

Buze uscate, crapate.
Gura ar putea fi un loc bun pentru a observa orice lipsa de Vitamina B6. Buzele devin solzoase, colturile gurii crapate, iar uneori limba devine umflata.

Sistem imunitar slabit.
O lipsa de Vitamina B6 poate reduce rezistenta organismului la infectii si boli. Acest lucru se poate transforma intr-un cerc vicios. Cancerul si alte boli pot epuiza rezerva de B6. Asadar, ar trebui sa obtinem si mai multa vitamina pentru a compensa deficienta. Putem face acest lucru cu usurinta cu un supliment de Vitamina B6.

Asadar, Vitamina B6 impreuna cu alte vitamine B, cum ar fi: B12, sunt esentiale pentru a ne mentine nervii sanatosi.

Maini sau picioare amortite.
Simtiti furnicaturi in degetele si picioarele amortite? Vinovatul poate fi o tulburare nervoasa numita neuropatie periferica, care se declanseaza datorita lipsei de Vitamina B6.

Raul de dimineata.
Femeile gravide au nevoie de mai multa Vitamina B6 in dieta, de preferinta asociata cu Acid folic. Daca va simtiti rau, aveti greata sau varsaturi (si nu doar dimineata), un supliment de Vitamina B6 va poate ajuta.

Minte incetosata.
Vitamina B6 ne ajuta sa ne reglam starea de spirit si memoria. Daca observam ca ne simtim confuzi sau tristi, mai ales daca suntem mai in varsta, motivul poate fi lipsa acestei vitamine, care poate conduce la depresie dupa un accident vascular cerebral, fractura de sold sau alte boli majore. B6 functioneaza uneori in tandem cu alte vitamine B, cum ar fi un complex de vitamine B.

Cancer.
Un nivel scazut de B6 poate juca un rol la aparitia cancerului. Cercetatorii nu stiu exact de ce, dar studiile au legat lipsa de B6 de cancerul de stomac si de esofag. Lipsa acestei vitamine va poate face mai predispus la aparitia cancerelor cauzate de hormoni steroizi, cum ar fi: cancerul de san si de prostata.

Cauzele deficitului de Vitamina B6.
Persoanele mai in varsta pot avea deficiente de Vitamina B6 deoarece corpul lor nu absoarbe nutrientii la fel de bine ca in tinerete. Alte cauze pot fi: bolile de rinichi si alte afectiuni care impiedica intestinul subtire sa asimileze substantele nutritive, abuzul de alcool, unele medicamente eliberate pe baza de reteta. Daca medicul dumneavoastra va prescrie un medicament nou, nu ezitati sa intrebati despre efectul general al acestuia asupra corpului dumneavoastra.

Pot suplimentele alimentare sa ajute?
Daca nu puteti obtine suficienta Vitamina B6 din alimente, suplimentele pot umple acest gol. Limita zilnica sigura pentru adulti este de 25 miligrame (EFSA) si 100 mg (IOM).

(Sursa: WebMD)

Besano ofera o gama completa de vitamine B

Vitamina B6 (Piridoxină)

Vitamina B6 (Piridoxina) – 50 mg – 90 tablete

  • Ajuta la atenuarea neplacerilor produse de sindromul premenstrual.
  • Supliment alimentar, constituie un sprijin pentru anumite probleme cauzate de sarcina, cum ar fi greata si varsaturile.
  • Previne si amelioreaza simptomele sindromului de tunel carpian.
  • Poate inhiba formarea pietrelor la rinichi.
Acid Folic (Vitamina B9)

Acid Folic (Vitamina B9)

  • Poate preveni defectele congenitale la copiii nenascuti.
  • Necesar pentru buna funcționare a creierului.
  • Ajuta la scaderea nivelului de homocisteină din sange.
  • Reduce riscul aparitiei polipilor pe colon.
  • Favorizeaza producerea de globule rosii.
Vitamina B12 metilcobalamina forte

Vitamina B12 metilcobalamina forte – 1000 mcg – 60 capsule cu adaos de proteina vegetala

  • Vitamina B12 este recomandata pentru afectiuni psihice, afectiuni neurologice, anemie.
  • Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la metabolismul energetic normal.
  • Pentru uz terapeutic.
B COMPLEX HIGH POTENCY - Complex de B-uri pentru sanatatea sistemului nervos

Hi Potency B – Vitamina B-Complex Forte – 90 tablete

  • Supliment alimentar, susține sistemul nervos, sistemul muscular.
  • Ajută la formarea hemoglobinei.
  • Benefic pentru un somn mai odihnitor.
  • Susţine buna funcționare a creierului.
  • Esențial pentru păr, piele și unghii sănătoase.
  • Ajută la metabolizarea proteinelor, glucidelor și grăsimilor.
  • Este deosebit de folositor în perioade de stres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Call Now Button