Dupa aparitia pe piata a Ubiquinolului ca o forma sintetica alternativa de Coenzima Q10, firmele producatoare au afirmat ca Ubiquinol este o forma superioara de Coenzima Q10. Ca element de distinctie vizuala, Ubiquinone este de culoare galbena, in timp ce Ubiquinol este alb si este de fapt o forma redusa de Ubiquinone.
Au fost multe argumente despre care forma de CoQ10 este mai buna. William V. Judy. Ph.D. et al. a facut cea mai amanuntita analiza. Concluzia este ca Ubiquinol nu este superior Ubiquinonei, ba dimpotriva. Ubiquinol actioneaza mai mult ca un antioxidant fara un efect superior pentru inima sau sistemul cardiovascular in timp ce Ubiquinone conduce la sinteza de energie (ATP) in mitocondrii si este implicata in toate procesele din organism care necesita energie. Interesant este faptul ca organismul poate converti Ubiquinone in Ubiquinol atunci cand este nevoie de un efect antioxidant, iar Ubiquinol, prin conversia in Ubiquinone ajuta la reciclarea ei si la mentinerea unor nivele stabile. Se poate deci trage concluzia ca de fapt administrarea de Ubiquinone este superioara administrarii de Ubiquinol. In plus, Ubiquinone este 100% naturala.
Care este rolul Coenzimei Q10 in organism?
CoQ10 este folosita de organism pentru a crea energie in majoritatea celulelor corpului. Ea este produsa in inima, ficat, rinichi si pancreas, fiind apoi transportata in intregul corp. Productia organismului de CoQ10 este perturbata de utilizarea statinelor, precum si de boli cardiace si de procesul de imbatranire. Pe masura ce imbatranim, nivelul de CoQ10 din organism scade, declin care a fost direct legat de cresterea stresului oxidativ (care este el insusi un factor determinant in aproape toate bolile „moderne”). Din moment ce coenzima Q10 este practic absenta din dieta noastra (in afara de cantitatile minuscule din carnea de vita si pui), suplimentele reprezinta cea mai buna modalitate de crestere a nivelului acesteia.
Se poate concluziona ca pentru reducerea riscului unui eveniment cardiovascular forma Ubiquinone a Coenzimei Q10 este forma recomandata.
Cercetarile au aratat ca coenzima Q10 joaca un rol important intr-o serie de procese fiziologice:
- Reducerea riscului de accidente cardiovasculare (cu pana la 50% conform unui studiu);
- Imbunatatirea modului in care inima pompeaza sangele (evacuarea sangelui din inima necesita energie semnificativa si deci o cantitate considerabila de ubiquinone);
- Contribuie la tratarea insuficientei cardiace si a hipertensiunii arteriale;
- Contribuie la reducerea diferitelor probleme de sanatate precum: oboseala, wheezing-ul (respiratia suieratoare), durerile de cap etc.;
- Contribuie la scaderea nivelului de colesterol (un studiu a aratat ca o doza zilnica de 120 mg de coenzima Q10 pe parcursul a 6 luni a condus la reducerea cu 7% a colesterolului si cu 21% a nivelului de trigliceride);
- Contribuie la reducerea consumului de energie in cadrul solicitarii musculare;
- Contribuie la cresterea vitalitatii.
Nota: este indicata o utilizare de aproximativ 3 luni pentru obtinerea unor rezultate evidente si stabile.
Lucruri de stiut inainte de a utiliza coenzima Q10:
Deoarece este solubila in grasimi, este important sa o luati cu o masa bogata in acizi grasi sau sa alegeti suplimente care contin niveluri optime de acizi grasi. O solutie simpla este administrarea simultana cu ulei de foca sau ulei de somon, sau ulei de cocos.
Dozele de CoQ10 utilizate in studiile clinice variaza de la 50 mg la 200 mg pe zi.
Produs recomandat
Bio Active Coenzyme Q10
- Coenzima Q10 bioactiva, cu vitamina E si piperina.
- Sustine sistemul cardiovascular si are actiune anticancerigena.
- Supliment alimentar cu ingredient activ fabricat in Japonia, prin proces de fermentare.
Asociata cu:
Omega 3 – ulei de foca – 500 mg – 120 capsule moi
- Produs 100% pur, standardizat.
- Contine acizii grasi esentiali EPA, DHA si DPA.
- Recomandat pentru: ateroscleroza, coxartoza, afectiuni cardiovasculare, cancer, colesterol marit, diabet, afectiuni cardiace, artrita, Boala Crohn, bronsita, cancer mamar, inflamatii pulmonare, lupus eritematos, psoriazis, reumatism, artoze, artralgii, lumbago, discopatii.