Stiati ca….? Alcalinizarea organizmului este secretul sanatatii

Care sunt simptomele acidificarii?

Deoarece acidificarea corpului nostru cu siguranta nu este sanatoasa. Mai devreme sau mai tarziu poate provoca complicatii si boli. Care sunt simptomele acidificarii?

-senzatie constanta de oboseala,
-epuizare,
-nervozitate,
-anxietate,
-depresie,
-aparitia si agravarea artritei
-dureri musculare,
-crampe
-scaderea capacitatii de concentrare,
-cefalee comuna
-obezitate,
-pierdere in greutate
-probleme digestive,
-diaree prelungita,
-constipatie
-reactii alergice
-carii dentare
-leziuni ale pielii, parului si unghiilor (celulita, riduri, acnee, puncte negre, caderea parului)
-sistem imunitar slabit,
-infectii recurente, frecvente

Acidificarea organismului poate fi cauzata in mod decisiv de alimentatia necorespunzatoare, alimentatia neregulata sau chiar incercarile constante de slabire, aportul scazut de lichide, fumatul, consumul excesiv de alcool, lipsa exercitiilor fizice si un stil de viata stresant.

Bolile din organism sunt aproape intotdeauna rezultatul pH-ului ridicat al organismului – pana la punctul in care organismul incepe deja sa produca simptome ale bolilor.

In efortul sau urias de a salva organele interne, organismul dezvolta celule grase unde poate stoca supraincarcarea acida. Aceste celule adipoase si celulita stocata tin acidul departe de organe. De cele mai multe ori, dupa ce organismul si-a restabilit starea alcalina, celulele adipoase si celulita sunt indepartate din organism.

Atunci cand in organism se formeaza deseuri acide si intra in sange, sistemul circulator incearca sa scape de ele prin plamani sau rinichi. Daca se genereaza prea mult din aceste deseuri acide, acestea se depun in diverse organe, inima, pancreas, ficat si colon, sau sunt legate de tesut adipos din solduri, coapse, abdomen si chiar creier. Efectele daunatoare ale acizilor si procesul de stocare a acestora ar putea fi numite si „proces de imbatranire”.

PH-ul corect este esential pentru sanatate. Daca vrem sa mentinem functionarea sanatoasa a corpului nostru, pH-ul ar trebui sa fie in jur de 7,3, ceea ce este in intervalul alcalin.

Industrializarea a dus la o crestere a depunerilor de dioxid de carbon, care a redus pH-ul oceanelor de la 8,2 la 8,1, cu un impact negativ asupra vietii marine. pH-ul solului determina continutul de minerale al alimentelor care cresc in el.

Potrivit lui Robert O. Young, autorul seriei de carti „Miracolul pH-ului”, majoritatea bolilor sunt cauzate de acidificarea organismului. In opinia sa, pH-ul ideal al organismului este de 7,3 (asta inseamna echilibru acido-bazic), iar scopul principal al organismului este sa se asigure ca aceasta valoare este constanta. Cu toate acestea, echilibrul este un sistem fragil care este influentat de o multitudine de factori externi.

Stilul nostru de viata duce in mod clar aciditatea corpului nostru in directia acida, din 3 motive principale:

  • nu mancam bine (mancam prea multe mancare de placere, alimente conservate, putine legume si fructe si bem prea putine lichide),
  • avem un stil de viata sedentar (putine drumetii, plimbari in aer curat, fara sport regulat),
  • datorita stilului nostru de viata accelerat, suntem (de asemenea) expusi la un stres mai mare si la efecte adverse asupra mediului (ex. poluarea aerului).

Alcalinizarea nu este un nou proces, dar a primit cu adevarat multa atentie in ultimul deceniu. Multe si in multe feluri explica fundalul stiintific al echilibrului acido-bazic, vorbesc despre acidificare si alcalinizare, dar un lucru este cert: aproape totul depinde de o alimentatie adecvata si cu ajutorul Konig H-1000TM Alkazyn care mentine bazicitatea organismului la nivel celular.

Adaugati pe lista neagra:

  • alimente conservate cu multi aditivi artificiali (ex. carnati, salam),
  • consumul excesiv de carne si alimente grase,
  • consumul excesiv de dulciuri,
  • bauturi racoritoare carbogazoase, cafea si alcool,
  • si tigara!

Pe langa cele de mai sus, se recomanda insistent sa evitati si sa reduceti consumul urmatoarelor alimente acidifiante:

  • produse de panificatie si paste,
  • produse lactate si albusuri de ou prea grase,
  • leguminoase (de exemplu fasole uscata, linte),
  • zahar, miere si gelatina,
  • majoritatea semintelor oleaginoase,
  • de fructe: afine, prune si toate preparatele confiate conservate.

Puneti cel mai mare accent pe legume, alegeti broccoli, cartofi, sfecla, dovlecel, ceapa, varza, rosii, ardei, castraveti, spanac si muraturi.

Pe langa cele de mai sus, alimentele alcalinizante:

  • din cereale integrale, hrisca si mei,
  • aproape toate fructele: mere, ananas, citrice (mandarine, portocale, lamai), cirese, pepeni verzi, pere, zmeura, mango, cirese, papaia, piersici, mure, struguri,
  • fasole verde si mazare,
  • migdale, mac,
  • castane prajite si scortisoara,
  • produse lactate cu continut scazut de grasimi (ex. iaurt natural, chefir) si galbenus de ou.

Desigur, exista multe alimente care se gasesc in natura pe langa cele de mai sus, care ne ajuta sa incepem procesul de detoxifiere si alcalinizare.

Pentru sustinerea unei cure de alcalinizare a organismului Dvs. va recomandam suplimentul Konig H-1000TM Alkazyn
Konig H-1000TM Alkazyn este un antioxidant alcalinizant care mentine balanta normala de electroliti (un produs ortomolecular). El reprezinta, de asemenea, sursa de electroliti si antioxidanti pentru mentinerea balantei electrolitice si asista in procesul de control al diviziunii si specializarii celulare.

Konig H-1000TM Alkazyn mentine bazicitatea organismului la nivel celular.

H-1000 Alkazyn este un produs ortomolecular care asigura organismului elementele strict necesare unei bune functionari.

Elecrolitii sunt nutrientii necesari pentru buna functionare a organismului. Asa cum spune si numele, electrolitii sunt cei prin care fluidele din organism conduc electricitatea. Sistemul nervos are nevoie de electroliti pentru a transmite semnale si informatii catre diferitele organe. Prin urmare, electrolitii joaca un rol esential in functii importante precum reglarea pulsului cardiac, ori permite muschilor sa se contracte pentru a ne putea misca.

Totodata electrolitii mentin un pH alcalin in organism. Se stie ca un pH acid creaza mediul propice proliferarii celulelor canceroase. Diviziunea si specializarea celulara este coordonata prin semnale electrice asigurate de prezenta electrolitilor. Intr-adevar, viata nu ar fi posibila fara electroliti. Un dezechilibru sever de electroliti poate sa duca chiar la deces.

Nivelurile de electroliti sunt reglate de rinichi si de unii hormoni. Elecrolitii de baza sunt: potasiu, sodiu, calciu, magneziu si clor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Call Now Button