DINCOLO DE CIUPERCILE MEDICINALE AHCC SI IMUNOTERAPIA NATURALA

Nu exista nici o indoiala in privinta beneficiilor ciupercilor medicinale si rolul pe care acestea il joaca in sustinerea sanatatii si bunastarii umane. Studiile pe specii de ciuperci cum ar fi Shiitake, Maitake, Reishi, Cordyceps, Chaga, Agaricus indica un impact extraordinar de pozitiv asupra sistemului imunitar. Dar, spre deosebire de aceste specii de ciuperci, AHCC poate fi absorbit de organism 100%, in special daca este administrata in capsule gastro-rezistente (Delayed Release-Retard)!

AHCC – Active Hexoze Correlated Compound este un extract obtinut din mai multe sub-specii de micelii de ciuperci medicinale hibridizate, fiind dezvoltat pentru prima data in Japonia, in anul 1987 (Up Chemical Co., LTD. si dr. Toshihiko Okamoto). El este vazut ca fiind un supliment functional cu proprietati antiinflamatoare, imunomodulatoare si antioxidante, bogat in alfa si beta-glucani. AHCC este folosit in spitale si a fost cercetat in universitati si alte institutii, fiind cel mai studiat supliment pentru imunitate pe plan mondial. Din 1994, in fiecare an, mai mult de 300 de medici si cercetatori se intalnesc la Sapporo, in Japonia, pentru Simpozionul Asociatiei pentru Cercetarea AHCC.

AHCC Plus – Forte 700 mg, 60 capsule de la firma König Nutrition Laboratorium Canada este o fomula complexa, inovatoare, unica pe piata romaneasca si internationala. Acesta este un extract proprietar din micelii de ciuperci hibride din genul Basidiomycete si are un efect de modulare asupra sistemului imunitar, crescand concentratia limfocitelor T si B, stimuland activitatea macrofagelor, consolidand astfel apararea organismului impotriva actiunii virusilor, bacteriilor, parazitilor sau celulelor neoplazice. Extractul contine un mare numar de principii active incluzand derivati de alfa si beta-glucan, polizaharide care nu exista in cantitati suficiente in ciupercile terapeutice traditionale. Formula AHCC este modificata enzimatic pentru a-i reduce greutatea moleculara pana la 5.000 daltoni si a-i facilita astfel bioabsorbtia prin administrare orala. Asocierea cu beta 1,3/1,6 glucan si arabinogalactan din Larix dahurica creaza cea mai potrivita, activa si eficienta formula de pe piata.

AHCC a tratat cu succes de-a lungul timpului, de la simple raceli si gripe, pana la boli grave precum cancer, hepatita, diabet si chiar boli cardiovasculare. De aceea ne intrebam cum poate un singur ingredient naturist sa rezolve asa de multe probleme de sanatate? Raspunsul este simplu: majoritatea bolilor acute sau cronice ascund aceeasi cauza – un sistem imunitar compromis. Sistemul imunitar scaneaza organismul uman pentru a distruge invadatorii – virusurile, bacteriile si alti agenti patogeni.

AHCC activeaza procesul biologic natural de aparare al sistemului imunitar si astfel ne ajuta sa luptam impotriva amenintarilor asupra sanatatii noastre. Efectul principal al AHCC-ului asupra imunitatii este acela de modulator. AHCC functioneaza prin reglarea activitatii mai multor tipuri de globule albe din sange, crescand activitatea celulelor NK – natural killer, a productiei de citokine, a celulelor T, a macrofagelor si a celulelor DC – dendritice care se afla in tot tractul respirator. Avand in vedere ca sistemul imunitar este responsabil pentru a ne proteja impotriva amenintarilor externe – toxine, infectii virale, bacteriene, fungice si parazitare, dar si impotriva amenintarilor interne – replicarea celulelor canceroase, AHCC are o gama larga de utilizari clinice (in Japonia, AHCC este utilizat in peste 600 de spitale in tratamentul cancerului, hepatitei si altor boli cronice) si anume:

INFECTII
Studiile au confirmat ca AHCC imbunatateste raspunsul imun impotriva unei varietati de agenti infectiosi, inclusiv virusul gripal (gripa comuna), virusul gripei aviare, bacteriile Klebsiella pneumoniae (care cauzeaza pneumonia), ciuperca Candida albicans, bacteriile Pseudomonas aeruginosa (care pot infecta orice parte a corpului) si bacteriile Staphylococcus aureus rezistente la meticilina (MSRA), care provoaca o infectie stafilococica rezistenta la antibiotice. Recent, s-a constatat la soareci ca AHCC stimuleaza raspunsul imun protector specific virusului West Nile.

HPV
AHCC reduce incidenta cazurilor si ajuta in controlul infectiilor cu HPV – Human Papiloma Virus.

HIV / SIDA
A fost folosit cu succes in terapia celor afectati de HIV / SIDA si in lupta pacientilor imunodepresivi, cu boli caracterizate de imunodeficienta.

CANCER
Utilizat pe scara larga ca imunoterapie complementara in Japonia in oncologia integrativa, cercetarile in domeniu arata ca AHCC conduce la prelungirea timpului de supravietuire postoperatoriu, reducand de asemenea efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei iar in unele cazuri, poate duce chiar la remisiunea spontana a cancerului. AHCC activeaza imunitatea celulara si concomitent influenteaza toate functiile intregului organism, facand ca acesta sa se auto-vindece, inhiband totodata replicarea celulelor canceroase. AHCC actioneaza prin consolidarea sistemului imunitar si regenerarea celulelor normale, fiind extrem de dinamic si remarcabil in tratamentul cancerelor si tumorilor de toate tipurile la toate organele: ficat, plamani, stomac, colon, san, tiroida, ovarian, testicular, limba, rinichi, pancreas etc. S-a constatat ca AHCC nu numai ca a prelungit durata de supravietuire la pacientii cu cancer hepatic avansat, ci a si imbunatatit diversi parametri ai calitatii vietii, inclusiv stabilitatea mentala, starea generala de sanatate fizica si capacitatea de a avea activitati normale.

HEPATITA
Cercetarile au aratat ca AHCC are efecte hepatoprotectoare si detoxifiante pe care le exercita atat prin inducerea enzimelor hepatice, cat si datorita unei actiuni antioxidante. AHCC stimuleaza productia de Interferon IFN-γ, cu efect antiviral, ajuta la imbunatatirea starii pacientilor cu hepatita C, virala si non-virala, trateaza bolile de ficat si actioneaza impotriva inflamatiei ficatului.

DIABET
AHCC pare sa aiba mai multe beneficii pentru diabetici. Un mic studiu efectuat in Japonia a constatat ca toti cei 13 pacienti diabetici inscrisi au inregistrat o scadere semnificativa a nivelului de glucoza si glicohemoglobina din sange dupa administrarea AHCC timp de sase luni. Efectul de scadere a zaharului din sange a fost observat si in cercetarile pe animale.

BOLI CARDIOVASCULARE
Un studiu al Universitatii Marconi din Italia a aratat ca AHCC poate reduce crizele cardiace la pacientii suferinzi de boli coronariene stabile. AHCC a fost dezvoltat pentru prima data ca tratament pentru hipertensiune, deci nu este surprinzator faptul ca mai multi medici au raportat impactul sau pozitiv asupra sanatatii cardiovasculare. Dr. Fred Pescatore, de la Centrul pentru Medicina Integrativa si Complementara din New York, a raportat ca AHCC poate preveni tensiunea arteriala crescuta indusa de stres si deteriorarea inimii. Dr. M. Iwamoto de la En-Zan-Kai Medical Corporation a raportat ca AHCC are o influenta benefica asupra aritmiilor ventriculare, deosebit de periculoase.

BOLI INFLAMATORII
In timp ce multi oameni asociaza inflamatia cu artrita, putini isi dau seama ca inflamatia este unul dintre factorii care contribuie la o serie de boli diferite, de la astm la boli de inima si pana la boala Alzheimer. In situatii acute, cum ar fi boala sau leziunile, inflamatia este utila, deoarece ajuta organismul sa elimine agentii patogeni. Cu toate acestea, atunci cand inflamatia devine cronica, aceasta poate distruge tesutul sanatos. Cercetarile au aratat ca AHCC are un efect antiinflamator profund. Un studiu a constatat ca administrarea AHCC a atenuat inflamatia la sobolanii cu colita (inflamatia colonului) la un nivel egal cu cel al medicamentului antiinflamator sulfasalazina. Un alt studiu a demonstrat ca AHCC a protejat sobolanii de efectele daunatoare ale peritonitei (inflamatia peritoneului, a membranei seroase foarte intinse, aflata in raporturi stranse cu toate organele abdominale, cu o vasta retea de vase sangvine, limfatice si nervi).

STRES SI OBOSEALA CRONICA
Legatura dintre stres si oboseala cronica provine din interactiunile sistemului imunitar cu sistemul nervos si endocrin. Supus stresului emotional sau fizic, creierul produce un neurotransmitator care va ajuta la activarea procesului “lupta sau fugi, dispari!” (engl. “fight-or-flight!”- celebrul enunt din teoria lui Selye). Stresul scade in mod direct functionarea celulelor NK si afecteaza imunitatea. Numeroase metode de eliminare a stresului ar fi practica regulata a exercitiilor fizice, audierea de muzica relaxanta, rasul etc. Acestea pot creste activitatea celulelor NK. Astfel, unele cercetari privind modelele de stres indus fizic sau chimic arata ca AHCC reduce productia de glucocorticoizi si scade nivelul de glucoza din sange. Unii medici si psihologi care au tratat pacientii cu sindrom de oboseala cronica au raportat imbunatatiri ale dispozitiei, energiei si atenuarea durerii, utilizand AHCC.

Pentru cei sanatosi, AHCC poate ajuta la mentinerea unui sistem imunitar puternic si la prevenirea oricarui tip de infectii care, netratate, pot evolua in boli cronice.

BENEFICII PENTRU SENIORI
AHCC regleaza si echilibreaza intregul organism, iar la pacientii varstnici amelioreaza simptomele de imunosenescenta. La scoala de medicina din Yale, Dr. Zhinan a fost autorul primului studiu care a demonstrat ca AHCC poate fi benefic in cazul unui sistem imunitar “uzat” si ar putea astfel ajuta in prevenirea aparitiei unor afectiuni specifice inaintarii in varsta.

AHCC plus - formula forte

AHCC plus forte – 700 mg – 60 capsule gastrorezistente

  • Functioneaza ca si antioxidant.
  • Stimuleaza sistemul imunitar, trateaza gripa si racelile.
  • Lupta impotriva infectiilor virale, este un bun anticancerigen.
  • Reduce efectele secundare ale chimioterapiei.
  • Previne afectiunile cardiovasculare.

Bibliografie

  1. Revista Holistic Primary Care. News for Health and Healing, vol. 9, nr. 3, 2008.
  2. Sara Lovelady, Beyond Medicinal Mushrooms – AHCCresearch.org -.
  3. Wakame K. Efecte protectoare ale AHCC asupra debutului diabetului indus de streptozotocină la șobolan. Cercetare biomedicală 20 (3) 145-152, 1999.
  4. Glaser et al., Modulație imună asociată stresului: relevanță pentru infecția virală și sindromul oboselii cronice, Am. J. Med., 1998, 28 septembrie 105 (3A): 35S-42S.
  5. Wang S. et al., AHCC privind stresul de imobilizare la șobolan: efecte benefice ale Active Hexose Corelat compound, Dokkyo Journal of Medical Sciences, 2001, p. 559 28(1): 559-565.
  6. The 24th Annual Meeting of International Congress on Nutrition and Integrative Medicine 2016.
  1. Ritz BW. Supplementation with active hexose correlated compound increases survival following infectious challenge in mice. Nutr. Rev. 2008 Sep;66(9):526-31.
  2. Wang S, et al. Oral Administration of Active Hexose Correlated Compound Enhances Host Resistance to West Nile Encephalitis in Mice. J Nutr. 2009 Jan 13 [Epub ahead of print]
  3. Aviles H, et al. Active hexose correlated compound activates immune function to decrease bacterial load in a murine model of intramuscular infection. Am J Surg. 2008 Apr;195(4):537-45.
  4. Matsui Y et al. Improved prognosis of postoperative hepatocellular carcinoma patients when treated with functional foods: a cohort study. J Hepatol. 2002 Jul;37(1):78-86.
  5. Cowawintaweewat S, et al. Prognostic improvement of patients with advanced liver cancer after active hexose correlated compound (AHCC) treatment. Asian Pac J Allergy Immunol. 2006 Mar;24(1):33-45.
  6. Mukoda SB, et al. Reduction of side affects of anticancer drugs by active hexose correlated compound (AHCC). Proceedings of the American Association for Cancer Research. 1999 March;40.
  7. Edman JS, Pescatore F. Medical intelligence: A preliminary report of three cases. Influences of AHCC, a combination mushroom extract, on patients with hepatitis. Anti-Aging Medical News. Fall 2000.
  8. Buxiang S, et al. Preventive effects of AHCC on carbon tetrachloride induced liver injury in mice. Natural Medicine. 1997;51(4):310-315.
  9. Wakame K. Protective effects of AHCC on the onset of diabetes induced by streptozotocin in the rat. Biomedical Research. 1999;20(3):145-152.
  10. Department of Biochemistry, Dokkyo University School of Medicine. AHCC on immobilization stress in the rat: beneficial effects of active hexose correlated compound. Dokkyo Journal of Medical Sciences. 2001;28(1):559-565.
  11. She-Fang Y, et al. Amelioration by active hexose correlated compound of endocrine disturbances induced by oxidative stress in the rat. Endocr Regul. 2004 Mar;38(1):7-13.
  12. She-Fang Y, et al. Suppressive effects of active hexose correlated compound on the increased activity of hepatic and renal ornithine decarboxylase induced by oxidative stress. Life Sci. 2003 Dec 19;74(5):593-602.
  13. Wang S. Preventive effects of active hexose correlated compound (AHCC) on oxidative stress induced by ferric nitrilotriacetate in the rat. Dokkyo Journal of Medical Sciences. 2001;28(2-3):745-752.
  14. Daddaoua A, et al. Active hexose correlated compound acts as a prebiotic and is antiinflammatory in rats with hapten-induced colitis. J Nutr. 2007 May;137(5):1222-8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Call Now Button